Fanny Danielsson + Staffan Mossenmark = Sant

Allting började med att operans tonsättare Staffan Mossenmark kom till Baldersnäs Herrgård, Dals Långed i Dalsland. Han tittade ut över det vackra landskapet och sa: – Här vill jag göra en opera! Och i hans vision möter publiken den dalsländska naturen.

Författaren och regissören Fanny Danielsson samlade in hundratals dalsländska historier från sina berättarcaféer under resor i Dalsland. Berättelser om nutida vardagsliv, innersta drömmar och om sånt som hände för ganska länge sedan.– Av detta skapades librettot.

Du lyssnar och ser på den internationellt uppmärksammade VOX-kvartetten, musiker från Musikhögskolan i Göteborg, operakören med sångare från Dalsland och Dalslandsorkestern. Dessutom medverkar skådespelare från Dalsland i små och stora roller. Musik, mat, bilkonsert, installationer, överraskningar, skratt, kitttel i magen, sorgsenhet och en alldeles underbar äventyrspromenad i en otroligt vacker parkmiljö...

För en liten stund sen... är ett scensommaräventyr. Ett kreativt möte mellan amatörer och professionella, mellan kulturarbetare och andra arbetare – över 100 personer arbetar i projektet mellan stad och landsbygd.

I operan För en liten stund sen... möter du kluriga, papiljottförsedda fotbollsspelare, filosofiska lantbrukare, möbelsamlare och envisa konstskole-aspiranter. Du stöter på kvällstäfsor, ensamvargar, Volvobilar och Amerika-emigranter som i varje liten del av sig själva längtar hem.

Fakta om operan:

Fanny Danielsson är filmare, regissör, operalibrettist och hon kallar sig hobbyfilosof. Fanny Danielsson har gjort en tv-serie och ett antal kortare och längre filmer. Hon jobbar med radio och olika scenföreställningar. Senast aktuell med novellfilmen "Om du inte skjutsar mig ringer jag BRIS". Fannys målsättning är att trösta, roa och att bjuda på en stor dos av igenkänningskomik.

Staffan Mossenmark är ljudkonstnär och tonsättare med mängder av olika uppdrag. Staffan Mossenmark har skapat allt från klassiska orkesterverk till glassbilskonserter. Nyligen uppfördes hans motorcykelkonsert "WROOM" på Rådhusplatsen i Köpenhamn. Staffan har skrivit flera operor. Bland annat "Fru Björks öden och äventyr", med texter av Jonas Gardell.

Stenebyskolan, i Dals Långed, har genom Steneby Kunskapspark tagit initiativet till operan om Dalsland För en liten stund sen... Det är första gången som en opera, dessutom specialskriven, sätts upp på underbara Baldersnäs Herrgård, i Bengtsfors kommun med stöd av Framtidens Kultur, Studieförbundet Vuxenskolan – Dalsland, Sparbankstiftelsen Väst, Vara Konserthus och Musik i Väst.

Premiär: Fredagen den 6 augusti kl 19:00

Övriga föreställningstider:
Sö 8, To 12, Fr 13, Sö 15, To 19, Fr 20 och Sö 22 augusti
Alla föreställningar kl 19:00

Vuxen: 120:- Studerande 80:- Barn under 15 år: Gratis

Förköp av biljetter:
Biljettdirekt tel. 0771-70 70 70
www.ticnet.se
Pusterviksbiljetter tel. 031-13 06 80

Kontakt med operakontoret:
Tel:0531-526890
info@dalslandsoperan.se